Varmt välkommen till Elektro-Pär AB, som är Tranås ledande specialist på värmepumpar. Med kunden i fokus omfattar företagets verksamhet i Tranås med omnejd. Dem har en målsättning på långvariga kundrelationer. Förutom värmepumpar installerar Elektro-Pär AB​​ även solceller och solpaneler, men specialinriktningen ligger inom att installera värmepump i Tranås och i närliggande orter. Här har man en ledande spetskompetens att lita på och en lång erfarenhet av installation både till olika bostäder i Tranås med omnejd.

Företaget, som har generösa öppettider och en ständig jourtelefon, har funnits i många år då man startade sin verksamhet. Elektro-Pär AB har en lång erfarenhet som håller sig uppdaterad med det senaste inom området. Inget uppdrag är för komplicerat eller svårt för detta företag.

Tranås värmepumpar är i trygga händer.

De ​har stora kunskaper inom allt som har med värmepumpar att göra i Tranås. En värmepump bygger på samma teknik som en kylanläggning, men den huvudsakliga skillnaden mellan en värmepump och en kylanläggning är att den sistnämnda sortens anläggning används för kylning, medan värmepumpar används för uppvärmning.

Värmepumpens energi tas först och främst ur den kalla uteluften. Enkelt uttryckt kan man säga att energiinnehållet i den processade mängden uteluft minskas och att man sedan flyttar den till en annan plats i sin bostad. Man kramar helt enkelt ur värmeenergin ur uteluften. Den mekanism som man oftast använder i värmepumpar kallas för kompressorprocessen. Vanliga värmekällor för mindre värmepumpar kan exempelvis vara berggrund, sjövatten eller luft. För en större värmepump kan man använda kommunalt avloppsvatten eller spillvärme från till exempel en industri.​